18/06/2024
18.6 C
Tetovo

Të tjera lajme

Kuvendi i Maqedonisë, Ligji për shtetësi para Komisionit për Mbrojtje dhe Siguri

Propozimi i ligjit për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për shtetësi të Republikës së Maqedonisë së Veriut, sot është në rend të ditës në seancën e Komisionit për mbrojtje dhe siguri.

Parashtruesi i këtij propozimi me procedurë të shkurtuar është Koalicioni Aleanca për Shqiptarët dhe Alternativa.

Për këtë propozim-ligj, opozita shqiptare më herët vendosi ta bllokojë Kuvendin dhe çdo ligj, pasi Qeveria nuk pajtohej me propozimin e tyre.

Por pas disa takimeve në mes përfaqësuesve të opozitës shqiptare (ASH dhe AAA) me përfaqësues të Qeverisë, u arrit marrëveshje që të zhbllokohet Kuvendi dhe të harmonizohen qëndrimet për Ligjin për nënshtetësi./Telegrafi/

Të fundit