24/05/2024
11.6 C
Tetovo

Të tjera lajme

Lajm shqetësues nga Holanda, dyshohet për rastin e parë të infektimit me COVID-19 nga kafsha te njeriu

Një lajm i fundit nga Holanda ngrit dyshimet se një person është infektuar nga një kafshë me COVID-19.

Autoritetet holandeze besojnë se një vizon mund të ketë infektuar një njeri me Covid-19, dhe po fillojnë testimin e detyrueshëm në të gjitha fermat vizonëve në Holandë, raporton Reuters.

“Në bazë të rezultateve të reja, nga hulumtimi i vazhdueshëm mbi infeksionet Covid-19 në fermat e vizonëve, është e besueshme që një infeksion ka ndodhur prej tij tek njeriu,” tha qeveria holandeze në një deklaratë vonë të martën në mbrëmje. “Nga ky studim gjithashtu duket se vizoni mund të ketë Covid-19 pa shfaqur simptoma.”

Qeveria tha që testimi i antitrupave i vizonit do të zgjerohet në “të gjitha fermat e minutës në Holandë dhe do të bëhet i detyrueshëm”.

Qeveria gjithashtu tha se beson që macet mund të luajnë një rol në përhapjen e virusit midis fermave. “Hulumtimi i vazhdueshëm tregon se viruset në dy nga fermat e infektuara janë shumë të ngjashme,” thuhet në deklaratë. Covid-19 u gjet në tre nga 11 mace në një fermë, tha ajo.

“Gjatë këtij hetimi, këshillohet që fermat e infektuara të sigurojnë që macet nuk mund të hyjnë ose të lënë ambientet e fermës”.

Të fundit