15/06/2024
22.4 C
Tetovo

Të tjera lajme

LD: Pendarovski të mos nënshkruaj Ligjin për ndërtimet ilegale

Lidhja Demokratike nuk e mbështet Ligjin për Marrjen e Statusit Ligjor të objekteve të ndërtuara në mënyrë të paligjshme dhe ne kërkojmë që Presidenti Stevo Pendarovski të mos nënshkruajë ligjin i cili do të parandalojë paligjshmërinë në vend dhe të privilegjojë ata që shkelin ligjin dhe janë drejtpërdrejt përgjegjës për kaosin e ndërtimit.

“Ka objekte të ndërtuara në zona të mbrojtura, që është në kundërshtim me planet e detajuara urbanistike dhe objektet që pengojnë realizimin e planeve urbanistike. Vendosja e qytetarëve në një pozitë të pabarabartë është në kundërshtim me parimin e shtetit të së drejtës dhe barazinë e qytetarëve para ligjit”, thonë ata.

Sipas tyre, qytetarët e ndershëm përgatisin projekte, aplikojnë për leje ndërtimi, paguajnë shërbime komunale dhe respektojnë të gjitha rregulloret, ndërsa ata që ndërtojnë në mënyrë të paligjshme dhe uzurpojnë tokë, lidhen në mënyrë të paligjshme në rrjetet e furnizimit me ujë, energjinë elektrike, shkelin zgjidhjet e trafikut dhe të ngjashme, nuk duhet të jenë mbeten të motivuar dhe një shembull i keq për të ardhmen.

“Lidhja Demokratike ka një kuptim të aspekteve sociale, por ato nuk janë aspak për kaos ndërtimi dhe legalizim të haciendas, ndërtesave të biznesit, shtëpive me pishina, etj”, thonë nga LD./Telegrafi/

Të fundit