24/05/2024
19.3 C
Tetovo

Të tjera lajme

Lideri i BDI-së Ali Ahmeti mbrëmë nga Dibra: Ne nuk kemi hyrë në garë për të bërë shaka për kryeministrin e parë shqiptar, kur të gjithë e dinë se unë jam fitues i dy luftërave të Kosovës dhe luftës së 2001

“Po hapim një kapitull që ka përkrahje dhe do të gjej edhe më tej para mijëra njerëzve dhe për këtë jam shumë i sigurt. Ne kemi mbyllur një kapitull shumë delikat për këtë vend në vitin që lamë pas duke e anëtarësuar vendin në NATO. Ndërsa tani po hapet kapitulli i anëtarësimit të vendit tonë në Bashkimin Evropian që nuk është sfidë e lehtë pasi neve na pret një punë shumë e vështir që kërkon guxim, mençuri dhe profesionalizëm. Vendosja e standardeve evropiane në këtë vend na e përshpejton rrugën drejt anëtarësimit dhe këto standarde janë: veting në të gjitha fushat që nga politikanët, ligjvënësit, funksionarë dhe kryetar komunash, gjyqtarë, prokuror, policë e komandat. Përse të mos hyjnë të gjithë në filtrim. Botërisht kam kërkuar që të hapet hetim që nga fillimi i veprimtarisë së I familjes tonë që nga viti 2002 deri në ditën e sotme. Vetëm kështu mund të jemi më të sigurt dhe të vendosur duke rritur besimin tek njeri tjetrit”, u shpreh në fillim të fjalimit të tij Ahmeti.

Idenë e kryeministrit shqiptar, që e ka nxjerr BDI-ja sipas Ahmetii nuk ka plumb as forcë që e shkatërron pasi idetë nuk vriten por idetë triumfojnë.

“Ne nuk kemi hyrë në garë për të bërë shaka për kryeministrin e parë shqiptar, nuk e duam dhe nuk e bëjmë, për të përmirësuar imazhin dhe as për të përmirësuar historinë e BDI-së, dhe as për ta begatuar historinë time personale, pasi nuk ka momente më të mëdha kur dihet se unë jam fitues i dy luftërave të Kosovës dhe luftës së 2001 këtu në RMV. Kemi dl me këtë ide që të fitojnë shqiptarët sepse janë Zot në këtë vend dhe nuk ka arsye që dikush të jetë aq i zemëruar aq i hidhëruar siç i kam parë kolegët e mi si Zoranin dhe Mickovskin dhe do vocërrak të vogël që nuk i njoh dhe nuk ua mbaj emrat. Ideja jonë për kryeministër i shpie proceset përpara, rrit besimin në mes komuniteteve. Asnjë e keqe nuk i ndodhi këtij vendi ku si shembull mund ti marrim Kërçovën dhe Strugën përkundër reagimeve të shumta ndërkaq që njerëzit bashkëjetojnë”, përfundoi Ahmeti.

Të fundit