17/06/2024
20.1 C
Tetovo

Të tjera lajme

Lidhja Demokratike kërkon që deputetët të marrin vendimin për shpërbërjen e parlamentit

Lidhja Demokratike (LD) propozon që në seancën e nesërme deputetët të marrin vendim për shpërbërjen e Kuvendit, gjë që do të krijojë mundësi kushtetuese për mbajtjen e zgjedhjeve të jashtëzakonshme parlamentare brenda 60 ditëve.

“Është absolutisht e sigurt se nuk ka konsensus civil dhe politik për ndryshimin e Kushtetutës, që do t’i bëjë bullgarët një komb konstituiv në Maqedoni.

Pa reciprocitet për njohjen e të drejtave të maqedonasve në Bullgari, si dhe pa mbështetje për kornizën e negociatave, nga e cila do të hiqen çështjet dypalëshe (historike, arsimore, gjuhësore, etj.)të vendosura nga Bullgaria dhe përtej kritereve të Kopenhagës, nuk do të ketë ndryshim të Kushtetutës”.

“Nëse deputetët marrin parasysh interesat autentike kombëtare dhe shtetërore, si dhe integrimin europian, atëherë do të marrin vendimin më të qëndrueshëm, do të shpërndajnë parlamentin”, thonë nga Lidhja Demokratike.

Të fundit