25/04/2024
6.7 C
Tetovo

Të tjera lajme

LSDM: 100.000 qytetarë do të marrin kartela pagese me nga 9.000 denarë

Nga partia në pushtet LSDM thonë se kriza drastike kërkon një reagim të shpejtë dhe rregullim të situatës së re, kështu që grupi i tretë i masave, i miratuar nga qeveria, ndihmon këdo që ka nevojë për ndihmë, por gjithashtu mundëson rigjallërimin e ekonomisë së Maqedonisë përmes mbështetjes direkte të qytetarëve dhe ekonomisë.

“Grupi i ri i tretë i masave ekonomike me vlerë prej 355 milion euro ka për qëllim 730.000 përdorues. Së bashku me dy paketat e para të masave, është një investim total prej 550 milion euro ose 5.5 përqind e BPV-së.

Masat ofrojnë mbështetje të drejtpërdrejtë financiare për qytetarët për të rritur konsumin, mbështetje të drejtpërdrejtë për ekonominë, bujqësinë dhe turizmin, por gjithashtu një shpërblim për profesionistët më të ekspozuar shëndetësor si një shenjë falënderimi për punën e tyre.

Përmes masës, lëshimi i kartave të pagesave për qytetarët, konsumi do të inkurajohet, ndërsa në këtë mënyrë zhvillimi i aktiviteteve ekonomike vendase.

Parashihet që rreth 100.000 qytetarë do të marrin kartat e pagesës vendore në vlerë prej 9.000 denarë të destinuara ekskluzivisht për blerjen e produkteve dhe shërbimeve vendore në një afat të shkurtër”, thonë nga LSDM./Telegrafi/

Të fundit