12/04/2024
15 C
Tetovo

Të tjera lajme

Maqedoni: Ata që nuk mbajnë maska, nuk do të mund të hyjnë në banka ose markete

Para filialeve të disa bankave në Shkup janë bërë radhë të gjata të qytetarëve, të cilët janë pa maska dhe nuk u lejohet të futen brenda.

Para bankave ka edhe zyrtarë policorë, të cilët janë të angazhuar për të mbajtur rendin dhe të mos krijohen turma. Policët gjithashtu i kujtojnë qytetarët se pa maska nuk do të mund të futen brenda, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Masa e njëjtë vlen edhe për hyrje në markete, postë, institucionet shëndetësore dhe komunale.

Qeveria para disa ditësh solli dekret, i cili parasheh gjobë deri 20 euro për personat që nuk mbajnë maska mbrojtëse.

Deri në fund të këtij muaji do të ketë vetëm vërejtje, ndërsa nga 1 maji do të shqiptohen edhe dënimet./Telegrafi/

Të fundit