22/06/2024
21.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

Maqedoni, gati tetë mijë vende të lira në tremujorin e katër të vitit 2020

Siç njoftojnë nga Enti Shtetëror për Statistika, në tremujorin e fundit të vitit 2020 ka pasur rreth tetë mijë vende të lira të punës.

Sipas të dhënave të publikuara, 7.916 vende të lira, ndërsa më shumë ka në industrinë e përpunimit 2.210 dhe tregti me 1.283 vende të lira të punës.

Më së shumti vende të lira të punës ka në sektorin e xehetarisë dhe nxjerrjen e gurit, ndërsa më pak ka pas në furnizim me energji elektrike, gas dhe klimatizim që është me 0.06%.

Rajoni i Pellagonisë ka numrin më të madh të vendeve të lira të punës dhe është për 2.37%, ndërsa sipas profesionit më së shumti ka vende të lira të punës në shitje dhe shërbime./Telegrafi/

Të fundit