03/03/2024
7.2 C
Tetovo

Të tjera lajme

Maqedoni, qytetarët që nuk respektojnë masat do të vendosen në karantinë shtetërore dhe do të paguajnë vetë harxhimet

Qytetarët e Maqedonisë vazhdojnë të marrin dënime nga Prokuroria Publike për shkeljen e izolimit në vend, ndërsa dënimet janë mjaft të larta ato sillen prej 2.000 në 4.500 euro.

Por, a do të jenë këto dënime të mjaftueshme që qytetarët të jenë të vetëdijshëm dhe të ndjekin rekomandimet?

A do të ndihmohet në zgjidhjen e këtij problemi, masa e fundit që morri qeveri mbrëmë fletë për “të gjithë personat që nuk respektojnë masën e vetë-izolimit duhet të vendosen në karantinë shtetërore dhe të merren masa të duhura kundër tyre dhe kostot e kohës së qëndrimit në karantinën shtetërore do të përballohet nga ata që nuk respektojnë këtë masë”.

Kjo është përgjegjësi e Ministrisë së Drejtësisë, në bashkëpunim me Ministrinë e Shëndetësisë, të përgatisë një dekret të përshtatshëm me forcën e ligjit që do të standardizojë me ligj të gjithë procedurën për zbatimin e karantinës shtetërore.

Përndryshe, Prokuroria Publike ka propozuar të dënohen gjithsej 45 persona në Maqedoni për mosrespektim të masave të izolimit, të cilat janë miratuar për të parandaluar përhapjen e coronavirusit prej 17 deri në 20 mars.

Të fundit