25/04/2024
6.7 C
Tetovo

Të tjera lajme

Maqedoni: Regjistrimi në shkollat fillore dhe të mesme në qershor, në fakultete në gusht dhe shtator

Regjistrimi në shkollat ​​fillore dhe të mesme do të bëhet në muajin qershor, ndërsa në fakultete në gusht dhe shtator, tha sot Ministri i Arsimit dhe Shkencës, Arbër Ademi.

Në një konferencë për shtyp në qeveri, Ademi tha se janë përgatitur protokolle konkrete për Komisionin e Sëmundjeve Infektive dhe se ata presin një përgjigje nga atje, në mënyrë që ata pastaj t’i dërgojnë në institucionet arsimore.

“E gjithë qershori do të jetë në dispozicion të prindërve të klasës së parë për të paraqitur të gjitha dokumentet në shkollat ​​fillore ku duhet të regjistrohen fëmijët e tyre. Tashmë kemi përgatitur protokolle specifike që janë dorëzuar në Komisionin e Sëmundjeve Infektive. Këto janë protokolle për regjistrim në arsimin fillor dhe të mesëm dhe ne presim që Komisioni të na përgjigjet”, tha Ademi.

Regjistrimi i klasave të para është dashur të bëhet në maj, por ai u shty për shkak të situatës aktuale me coronavirusin.

Të fundit