28/11/2023
4.2 C
Tetovo

Të tjera lajme

Mariçiq: Është tragjike që OBRM-PDUKM nuk e pranon raportin e KE-së

“Opozita po e bën këtë për të mos përshëndetur Ligjin për Prokurorët Publikë dhe për të treguar se ka siguruar atë që BE ka kërkuar në disa raporte më herët, që është të sigurojë vazhdimësinë në luftën kundër korrupsionit”, thotë Mariçiq.
Këshilltari për Çështje Politike Evropiane të kryeministrit, Bojan Mariçiq tha se është një situatë tragjike kur opozita deklaron se nuk e njeh të gjithë raporti i Komisionit Evropian, por pranon vetëm përfundimin se Republika e Maqedonisë së Veriut duhet të fillojë negociatat.

“Opozita po e bën këtë për të mos përshëndetur Ligjin për Prokurorët Publikë dhe për të treguar se ka siguruar atë që BE ka kërkuar në disa raporte më herët, që është të sigurojë vazhdimësinë në luftën kundër korrupsionit”, thotë Mariçiq.
Lidhur me raportin e KE-së, Mariçiq thotë se është i shkurtër, i qartë dhe i bazuar në fakte dhe jo në vlerësime dhe komente politike, por në situatën reale.

“Fakti është se gjithçka është bërë në një periudhë shumë të shkurtër kohore. Përveç aktiviteteve legjislative të Kuvendit, përkatësisht votimit të ligjeve, duhet të theksohen shumë luftën kundër korrupsionit dhe reformave në gjyqësor, si dhe parimet themelore mbi të cilat duhet të bazohet administrata publike”, tha Mariçiq.botasot.

Të fundit