26/09/2023
23.4 C
Tetovo

Të tjera lajme

Merkel ashpërson masat për luftimin e COVID-19 në Gjermani

Kancelarja gjermane Angela Merkel do të kërkojë masa më të ashpra në luftimin e COVID-19.

Kancelarja gjermane Angela Merkel do të kërkojë masa më të ashpra, duke përfshirë maska ​​në të gjitha shkollat, klasa më të vogla dhe kufizim drastikë të kontakteve, raporton AFP, transmeton lajmi.net.

Jashtë punës ose shkollës, kontakti midis njerëzve duhet gjithashtu të “kufizohet vetëm tek ata nga një familje tjetër fikse”, sipas një propozimi nga zyra e Merkel që do t’u vihet liderëve rajonalë të 16 shteteve të Gjermanisë të hënën.

Ekonomia më e madhe e Evropës filloi një raund të ri mbylljesh në nëntor, duke mbyllur restorantet, vendet kulturore dhe objektet e kohës së lirë. Por, ndërsa rastet e reja janë duke zbritur, numrat ditorë janë akoma shumë të lartë që zyrtarët të përcaktojnë zinxhirin e infeksionit dhe kështu të prishin transmetimin.

Si pjesë e propozimeve, të gjitha partitë private duhet të anulohen deri në Krishtlindje dhe fëmijët duhet të zgjedhin vetëm një mik specifik për t’u takuar jashtë orarit të shkollës, transmeton lajmi.net.

Për të siguruar që shkollat ​​të mbahen të hapura për aq kohë sa është e mundur, kancelaria gjithashtu ka sugjeruar që, pa përjashtim, klasat të “ndahen në grupe fikse, ku madhësia e grupeve në klasa përgjysmohet në krahasim me funksionimet normale”.

Një alternativë është përdorimi i dhomave më të mëdha për klasa, sipas draftit, raporton AFP.

Të fundit