15/06/2024
13.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

Mickoski: Jemi shumë të rëndësishëm në këtë pjesë të botës, jo vetëm në aspektin e energjisë elektrike dhe transaksioneve ndërkufitare

Ne mund të jemi të vegjël, por jemi shumë të rëndësishëm në këtë pjesë të botës, jo vetëm për sa i përket energjisë elektrike dhe transaksioneve ndërkufitare. Duhet të merret parasysh realiteti dhe të mos nënvlerësohet ky treg i vogël dhe i brishtë, tha sot Hristijan Mickoski nga Forumi i 7-të i Energjisë Maqedonase (MEF).

Mickoski theksoi se efiçienca energjetike do të jetë prioritet i qeverisë së ardhshme, por edhe se përfundimi i gazsjellësit greko-maqedonas nuk do ta kompletojë tablonë pa interkonektorë shtesë për Evropën Qendrore dhe Qendrore-Lindore.

Sipas Mickoskit, paralelisht me tranzicionin energjetik, vendi do të duhet të ketë parasysh edhe aspektet sociale, por edhe për ngrohjen, sepse ndotja duhet të jetë ndër prioritetet kryesore.

Të fundit