19/05/2024
19.1 C
Tetovo

Të tjera lajme

Milloshoski: Nuk duhet nxituar për datën e zgjedhjeve

 

Antonio Milloshoski nga OBRM-PDUKM për “Alsat” lidhur me datën e zgjedhjeve tha se duhet të arrihet një marrëveshje dhe për këtë arsye OBRM-PDUKM ofroi disa variante për termin dhe duhet “së bashku me profesionistë të shëndetit dhe KSHZ-së të arrijnë një marrëveshje për datën”.

Sipas tij, zgjidhjet duhet të vijnë nga data dhe jo të komplikojnë më tej situatën.

“Ne mund ta marrim si shembull Slloveninë, me të cilën jemi të ngjashëm në aspektin e popullsisë. Ata kishin një plan më të efektshëm për të normalizuar situatën dhe për këtë arsye janë të parët që shpallin fundin e epidemisë së koronës në BE. Kjo është arsyeja pse ne duhet të sigurohemi që numri të mos rritet dhe kjo nuk do të thotë se nuk duhet të nxitojmë në zgjedhje. Dhe fakti që nuk ka Kuvend nuk duhet të jetë një justifikim. Ne kemi pasur një procedurë për shpërndarjen e Kuvendit dhe nëse qeveria vepron në përputhje me rrethanat, nuk duhet të ketë justifikim për nxitim se nuk ka Kuvend”, tha Milloshoski.

Milloshoski tha se ata nuk kanë bërë ndonjë ndryshim për disa javë në lidhje me rezultatin e zgjedhjeve.

“OBRM-PDUKM ka një vlerësim që kurdo që të zhvillohen zgjedhjet dhe nëse ato janë të rregullta, OBRM-PDUKM do të fitojë”, tha Milloshoski.

Të fundit