18/06/2024
18.6 C
Tetovo

Të tjera lajme

Milloshoski: Simovski nuk duhet të kërcënojë qytetarët, sepse është personalisht përgjegjës për funksionalitetin e sistemit

Mesazhi ynë drejtorit të Entit Shtetërore të Statistikave, Apostol Simovski, nuk është që të kërcënojë qytetarët me burgim, por të mendojë vetë sipas Nenit 41 të Ligjit të Regjistrimit, i cili thotë se drejtori është personalisht dhe penalisht përgjegjës për mosfunksionimin e sistemin ose për thyerjen e sistemit, tha deputeti i OBRM-PDUKM-së, Antonio Milloshoski, në konferencën e sotme për shtyp.

Deklarata e tij vjen pasi disa zhvillues paralajmëruan sot se ka mënyra për të regjistruar njerëz pa jetuar jashtë vendit.

“Rezulton se ky sistem jofunksional që pamë se disa qytetarë arritën të thyejnë nuk është faji i qytetarëve, por faji i vetë drejtorit i cili shpenzoi paratë e shtetit për një sistem joefikas që do të sigurojë të dhëna jo të besueshme.

Përgjegjësia penale për një sistem të tillë është me drejtorin e ESHS. Ky është një tregues tjetër se regjistrimi është shumë i dyshimtë” tha Milloshoski.

Të fundit