22/04/2024
7.6 C
Tetovo

Të tjera lajme

MKRS ndan 185 euro për Kompleksin e Kullave të Isa Boletinit në Boletin të Komunës së Zveçanit

185 mijë euro parashihet të investohen në dy programe në Kompleksin e Kullave të Isa Boletinit në Boletin të Komunës së Zveçanit, shkruan  KultPlus.

MKRS përmes këtyre programeve do të bëjë kurimin profesional të ekspozitës së përhershme muzeore dhe funksionalizimin e saj përmes menaxhimit dhe aktiviteteve të rregullta.

“Në kuadër të programit të parë planifikohet vendosja e ekspozitës së përhershme në Kompleksin e Kullave të Isa Boletinit. Konkretisht do të bëhet realizimi i shërbimeve për zhvillimin e proceseve dhe produkteve teknike për rivitalizimin dhe adaptimin, menaxhimin, ‘kurimin’ e ekspozitës dhe rifunksionalizimin e muzeut ekzistues. Këtë pjesë të programit do ta implementojnë grupi i operatorëve ekonomikë, “ALB-Architect” dhe “ACTI”.

Ndërkaq, programi i dytë është projekti trevjeçar të cilin e do ta implementojë organizata “Mundësia”. Programi ka vlerë financiare prej 135 mijë euro, ku parashihet realizimi i aktiviteteve që do të funksionalizojnë këtë objekt të trashëgimisë, si: ueb faqen e Kompleksit të Kullave, audio guidat, realizimin e programeve artistike, shënimin e datave të rëndësishme me aktivitete të veçanta, vendosjen e një këndi të artizanëve për shitje me qëllim të gjenerimit të të hyrave për kompleksin, organizimin e festivalit “Kulla e Isa Boletinit”, promovimi i kompleksit me turne virtual 360 e të tjera”, thuhet në postimin e MKRS në facebook./KultPlus.com

 

 

 

Të fundit