20/06/2024
29.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

Mosha mesatare e furrtarëve dhe burekçive është 57 vjeç, kur të dalin në pension nuk do të ketë njeri që t’i zëvendësojë

Mosha mesatare e të punësuarve në industrinë e bukës është 57 vjeç. Kur të dalin në pension, nuk do të ketë njeri që t’i zëvendësojë. Kompanitë nga kjo zonë ende po përballen me probleme për shkak të mungesës së stafit të kualifikuar. Të rinjtë nuk kanë fare interes për profesionin e bukës dhe as nuk janë të interesuar të jenë pronarë furrash buke, tregon analiza e fundit e Dhomës së Tregtisë.

Sipas analizës së fundit të Dhomës së Tregtisë, 82 për qind e kompanive u përpoqën të siguronin stafin me aftësitë e nevojshme, por nuk ia dolën në tërësi, 45 për qind e kompanive e shohin arsyen në numrin e kufizuar të kandidatëve me kualifikimet e duhura. dhe përvojën e punës, ndërsa 42 për qind besojnë se kandidatët kanë njohuri përkatëse teorike.

Të fundit