22/06/2024
21.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

MPPS apelon që të respektohen rekomandimet për mbrojtje nga valët e të nxehtit

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale (MPPS) u bën thirrje punëdhënësve, kujdestarëve dhe edukatorëve në kopshte, punëtorëve në Qendrat për Punë Sociale dhe në Kryqin e Kuq që të respektojnë rekomandimet e Ministrisë së Shëndetësisë për mbrojtjen e shëndetit dhe parandalimin e pasojave të valët e ardhshme të të nxehtit.

MPPS njofton se masat vazhdojnë të zbatohen edhe sot dhe nesër.

Masat e përgjithshme që, sipas Planit të Veprimit të Ministrisë së Shëndetësisë për parandalimin e pasojave të valëve të të nxehtit në shëndetin e popullatës duhet të respektohen, janë lirimi nga detyrimet e punës i grupeve më të rrezikuara të popullsisë, ku përfshihen edhe shtatzënat. Gratë dhe personat mbi 60 vjeç, aktiviteti fizik nuk duhet të praktikohet në kopshte dhe fëmijët nuk duhet të nxirren jashtë nga ora 11:00 deri në orën 17:00, Kryqi i Kuq dhe Qendrat për Çështje Sociale në rajonet e prekura nga vala e të nxehtit duhet të ofrojnë ndihmë. personave të vetmuar, të moshuar, të pafuqishëm dhe të pastrehë, si dhe punëdhënësve të respektojnë rregulloret ligjore në këtë fushë.

MPPS gjithashtu apelon për shtimin e kontrolleve nga Inspektorati Shtetëror kompetent i Punës.

Të fundit