17/06/2024
18.3 C
Tetovo

Të tjera lajme

Gjykata mori vendim për paraburgimin: një 63-vjeçar bën veprime të pahishme në tren para syve të adoleshenteve

Prokuroria Themelore Publike në Shkup ka lëshuar urdhër për zhvillimin e procedurës hetimore ndaj një 63-vjeçari nga Shkupi, për të cilin ekziston dyshimi i bazuar se ka kryer tri vepra penale të përmbushjes së dëshirave seksuale para syve të tjerve nga e cila ka kryer një akt seksual para një fëmije  14 vjeçare, njoftoi Prokuroria Publike.

Më 24 korrik, duke udhëtuar me tren, në afërsi të Shkupit, i dyshuari në një nga vagonët është afruar dhe ka filluar të prekë një vajzë të mitur të lindur në vitin 2006 e cila udhëtonte në tren. Ajo u zhvendos me ankth në një vend tjetër, pas së cilës i dyshuari vazhdoi në një makinë tjetër. Atje ai u ul përballë dy viktimave të tjera dhe filloi të masturbojë në një vend publik. Të dëmtuarit, dukshëm të frikësuar, kanë marrë sendet e tyre, kanë lënë vagonin dhe kanë denoncuar. Zyrtarët e autorizuar kanë hyrë në tren, e kanë ndaluar të dyshuarin dhe e kanë dërguar në stacionin policor.

Prokurori publik i ka dorëzuar gjyqtarit të procedurës paraprake nga Gjykata Themelore Penale Shkup propozim për caktimin e masës së paraburgimit ndaj të dyshuarit, sepse ekzistojnë rrethana që tregojnë për rrezikun e fshehjes, gjegjësisht se ai do të ikë. frika e justifikuar se do të pengojë hetimin duke ndikuar te dëshmitarët dhe ekspertët, si dhe rrethana të veçanta që justifikojnë frikën se do të përsërisë krimin. Gjykata e pranoi propozimin e prokurorisë dhe i caktoi të dyshuarit masën e masës paraburgim në kohëzgjatje prej 30 ditësh”, tha OJO.

Të fundit