22/07/2024
20.3 C
Tetovo

Të tjera lajme

Naser Nuredini për Tv Koha:Nuk do të ketë ndërtime pa leje në parkun kombëtar

 • Ministri I Planifikimit Hapësinor dhe Ambientit Jetësor Naser Nuredini ka folur
  për shpalljen e Malit Sharr si park Nacional duke e cilësuar këtë si një nga arritjet
  me të mëdha që do të ndikoj në mbrojtjen e ambientit dhe do tju shërbejë të gjithë
  qytetarëve të rajonit të Pollogut dhe jo vetëm. Por menaxhimi me parkun nacional
  është ende në një fazë delikate dhe shumë ligje duhet të përshtaten me kriteret e
  reja. Nuredini tregoi se do të jenë shumë strikt sa i përket dhënies së lejeve për
  hidrocentralet në Malin sharr dhe ato do të jenë në përputhje me ndryshimet ligjore
  që priten të miratohen vitin e ardhshëm. Ndërkohë me marrëveshjë ata kanë arritur
  të anulojnë disa kontrata pasi nuk ishin në përputhje me standardet e kërkuara për
  hidrocentralet në një zonë të mbrojtur, njofton Tv Koha.
  Përvec 7 hidrocentraleve, kontratat e të cilëve nuk janë anuluar, janë edhe 3 ose 4
  hidrocentrale që do të vazhdojnë me punimet pasi janë vendime në kalim. Për
  kontratat e anuluar shteti do të duhet të paguaj dëmshpërblim për harxhimet që
  kanë patur subjektet kontraktuese të cilat janë të dokumentuar por kanë shmangur
  pagesën e kamatës.
  Sa I përket ndërtimeve pa leje që janë në këtë zonë Nuredini shpjegon se do të
  priten ndryshimet në ligjin për legalizim dhe më pas do të vendoset nëse do të
  vazhdojnë të ekzistojnë si objekte ose do të prishen, varësisht dhe nga qëllimi I
  tyre.
  Për këto dhe tema tjera që kanë të bëjnë me sferën e ekologjisë, ju ftojmë të ndqini
  emsionin Polemikë me Ministrin Naser Nuredini, që do të transmetohet pas
  përfundimit të lajmeve të orës 21.30 minuta. Tv Koha/Iva Nasufi

Të fundit