22/04/2024
11.6 C
Tetovo

Të tjera lajme

NËSE MAQEDONIA E VERIUT NUK SHËNON PROGRES, BUNDESTAGU E SHFUQIZON VENDIMIN

Në pjesën për Maqedoninë e Veriut, koalicioni qeverisës gjerman kërkon garanca se kursi i reformave dhe rrumbullaksimi i reformave të nevojshme do të realizohen.

Gjithashtu u theksua se Maqedonia e Veriut patjetër duhet t’i ndërmarrë përpjekje shtesë që t’i plotësojë kriteret për anëtarësim në BE, veçanërisht në pjesën e sundimit të së drejtës, efikasitetit të Prokurorisë Speciale Publike, luftën kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar dhe forcimin e institucioneve të mbrojtjes dhe përmirësimit të të drejtave të njeriut.

Planet aksionare të propozuara nga Komisioni Evropian patjetër duhet të marrin afate të qarta, plotësimi i të cilave do të duhet të jet kusht për hapjen e kapitujve të ri.

Bundestagu e gëzon të drejtën ta ndryshojë vendimin paraprak nëse vërteton se nuk po plotësohen kushtet e parashtruara për hapjen e negociatave. /SHENJA/

Të fundit