25/06/2024
17.8 C
Tetovo

Të tjera lajme

Nëse rriten rastet dhe shtrimet në spital, vikendi me orë policore prej 17:00 deri 05:00?

Këtë vikend pritet që ora policore të filloj nga ora 17:00 dhe të zgjas deri në orën 05:00 të mëngjesit. Këtë për Faktor e ka thënë një anëtarë i Komisionit për Sëmundje Infektive si një nga masat e planifikuara për të përballur me rritjen e numrit të rasteve me kovid-19. Për momentin nuk është në lojë opsioni i mbylljes totale gjatë dy ditëve të vikendit.

Nga Ministria e Shëndetësisë konfirmojnë se është e mundur që të pasojë vikend në të cilën do të ketë masa më restriktive për mbrojtje por se ende nuk ka vendim të tillë. Nëse do të ketë do të varet nga numri i të sëmurëve dhe të hospitalizuarve gjatë ditëve deri të premten.
Anëtarë të Komisionit për Sëmundje Infektive për Faktor kanë thënë se nuk ka paralajmërime për takime të reja, ndërsa jozyrtarisht thonë se roli i tyre në periudhën e fundit është i parëndësishëm dhe nuk diskutohen sikurse gjatë fillimit të pandemisë.
Vendimi për shtrëngimin e masave mund të merret për shkak rritjes së numrit të grumbullimeve familjare, por më së shumti për shkak numrit të madh nëpër kafiterit dhe restorantet gjatë ditëve të vikendit./SHENJA

Të fundit