25/07/2024
22.5 C
Tetovo

Të tjera lajme

Nga muaji i ardhshëm pensionet do të rriten për 2500 denarë, ndërsa deri në mars edhe për 2500 denarë shtesë.

Në departamentin tim për fat të keq ka probleme sa të doni, por do të mundohem të kemi shumë projekte, të dalim me lajme pozitive dhe t’i zgjidhim problemet dhe të japim informacione kur të zgjidhen”, tha nënkryetari i VMRO- DPMNE-së.  Aleksandar Nikoloski në shënimin e 34 vjetorit nga themelimi i Komitetit komunal të VMRO-DPMNE-së në Strumicë.

Për gjendjen në departamentin e tij, Nikoloski theksoi se është katastrof financiare dhe shtoi:

Unë dua të ndaj disa informacione që të dini edhe ju. Vrima e buxhetit është e madhe, shpenzimet janë të mëdha, por kjo nuk do të thotë se nuk do ta realizojmë atë që premtojmë, edhe me ribalancimin e buxhetit, i cili duhet të miratohet nga Kuvendi deri në fund të korrikut dhe të dorëzohet tashmë në vijim. Javore planifikojmë që komunave t’u ndahen 100 milionë euro ndihmë me pakon për komunat që e kemi premtuar e cila do të jetë 250 milionë euro sepse do të jetë një vit i tërë dhe pensionet po rriten për 5000 denarë siç kemi premtuar dhe duke filluar. muajin e ardhshëm me 2500 denarë dhe deri në mars edhe 2500 denarë, pra 5000 denarë për një vit siç e kemi premtuar- tha Nikoloski.

Nikolloski konstatoi se qytetarët presin zgjidhje, dhe në të njëjtën kohë duhet të ketë projekte të reja.

Të fundit