23/04/2024
6.6 C
Tetovo

Të tjera lajme

Nuk ka festim të Vitit të Ri në sheshet e qyteteve të Maqedonisë

Qeveria prezanton masat e reja anti-covid – “Festoni me përgjegjësi” – të rekomanduara nga Komisioni për Sëmundjet Infektive, të cilat do të vlejnë nga 18 dhjetori deri më 20 janar.

Objektet e hotelierike duhet të mbyllen nga orën 18:00, në vend siç ishte më herët të orës 21:00, ndërsa ndalimi i tubimeve në vendet publike mbetet në fuqi. Do të ketë ndalim të grupimit në sheshe për festat e Vitit të Ri, si dhe çdo lloj tubimi gjatë festave, si dhe ndalim i grupimit në apartamente për festat e ardhshme, ndërsa hotelet do të mbyllin restorantet e tyre në orën 21:00.

“Apelojmë dhe rekomandojmë që të mos ketë tubime nëpër shtëpi për festat e ardhshme dhe të mos dilet jashtë nga shtëpia pas orës 18:00 nëse nuk ka nevojë për atë. “Është e ndaluar të grupoheni në shesh në prag të Vitit të Ri dhe në festime, si dhe çdo lloj tubimi gjatë festave të Vitit të Ri”, tha Venko Filipçe.

Ai u bëri thirrje udhëheqësve fetarë që të mos u drejtohen tubimeve masive gjatë festave dhe u bëri thirrje qytetarëve që t’i përmbahen rekomandimeve, në mënyrë që festat e ardhshme të festohen ndryshe.

Në të njëjtën kohë, ai shtoi se ata janë të vetëdijshëm se këto nuk janë masa popullore, por siç theksoi ai, tani është koha për ta vendosur shëndetin para kënaqësisë dhe para fitimeve.

“Masat kanë të bëjnë me kufizimin e orarit të punës në objektet hotelierike, ndalimet për organizimin e festimeve të Vitit të Ri në hapësirë ​​të hapur dhe të mbyllura, ndërsa kemi rekomandime të qarta për komunitetet fetare, organizatat e punës dhe komunat, rekomandime për punën e restoranteve në hotele”, tha Zaev.

Kjo nuk do të thotë që qytetarët nuk mund të shkojnë në fundjavë dhe të na festojnë, por ata duhet të jenë përgjegjës dhe të mos grupohen, tha Zaev duke iu përgjigjur pyetjeve të gazetarëve.

“Nëse qëndron në korniza të familjes, edhe pse merrni me qira një vilë në Mavrovë, Berovë apo kudo tjetër, është si shtëpia. Çështja është të mos grupoheni. Ne nuk i kufizojmë qytetarët të festojnë, por të festojnë me përgjegjësi. Ky është një shans për të kaluar pushimet me familjen, por nuk do të thotë që dikush nëse ka një shtëpi në fshat që nuk mund të shkojë”, tha Zaev.

Të fundit