20/06/2024
29.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

Nxënësit në Berlin duhet të bartin maska në 9 ditët e para

Pas përfundimit të pushimeve verore në Bavari, të gjithë nxënësve të klasës së pestë dhe mësuesve do t’u kërkohet të mbajnë maska ​​në klasë për nëntë ditë.

Vetëm nxënësit e shkollës fillore u përjashtuan nga rregulli i detyrueshëm i maskës. Në Bavari, mësimet do të rinisin të Martën, 8 Shtator.

Maska e detyrueshme në fillim të vitit shkollor janë pjesë e strategjisë së higjienës së shtetit jugor, e cila ka për qëllim të mbajë operacione të rregullta nëpër shkolla, madje edhe në mesin e pandemisë, shkruan The Local, përcjell albinfo.ch.

Për të minimizuar rrezikun e infeksionit, nxënësve do t’u kërkohet të mbajnë një maskë në ndërtesa dhe kudo që nuk mund të mbahet distanca minimale prej 1.5 metrash.

Nëse një rajon i Bavarisë ka akoma një numër të lartë të çështjeve pas nëntë ditëve, detyrimi për të veshur maska ​​në klasë gjithashtu mund të zgjatet.

Qëllimi është mbajtja e mësimeve të rregullta në mënyrën më të mirë të mundshme edhe në krizë. Bavaria po ndjek një rrugë të ngjashme me North Rhine-Westphalia, ku nxënësit u kthyen në shkollë dy javë më parë, përcjell tutje albinfo.ch.

Maska për fytyrën u bënë të detyrueshme në klasat e shkollës së mesme të North Rhine-Westphalia për 14 ditë pas festave të shkollës.

Por për shkak se numri i çështjeve kohët e fundit ka rënë në shtetin më të populluar të Gjermanisë, në kundërshtim me trendin mbarëkombëtar, rregulli për maskën e fytyrës përfundoi të hënën.

Përgjatë Bavarisë, maska ​​zakonisht janë të detyrueshme për transportin publik dhe në të gjitha vendet ku distanca minimale prej 1.5 metrash nuk mund të ruhet.

Ata që kapen duke injoruar rregullat e maskës së fytyrës ndëshkohen me një gjobë prej 250 €, e cila mund të rritet në 500 € nëse kapen për herë të dytë.

Përveç maskave, Bavaria gjithashtu mbështetet në testime të gjëra për të parandaluar infeksionin..albinfo.ch/

Të fundit