13/04/2024
15.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

VMRO-DPMNE do të propozojë uljen e akcizës për derivatet e naftës

Partia opozitare maqedonase VMRO-DPMNE do të dorëzojë në Kuvend propozim për uljen e akcizës së derivateve të naftës.

VMRO-DPMNE do të propozojë që në vend të 5% shkallës së fitimit për prodhimet ushqimore të jetë 0%.

“Këto kërkesa të vlejnë nga dita e miratimit deri më 31.12.2022. Gjithashtu kërkojmë vazhdimin e TVSH-së prej 5% për energjinë elektrike edhe pas 1 qershorit, si dhe uljen e akcizës për derivatet e naftës për 50%”.

“Kërkojmë nga Qeveria ta shqyrtojë propozimin për uljen e tarifave doganore. Qytetarët për një oeriudhë të shkurtë janë ballafaquar me rritje të madhe të çmimeve”, thonë nga VMRO-DPMNE./Telegrafi/

Të fundit