23/05/2024
11.2 C
Tetovo

Të tjera lajme

Osmani në takim me Hofrajter: Gjermania është partneri kryesor i RMV-së në rrugën drejt BE-së

“Gjermania është partneri kryesor politik i Maqedonisë së Veriut, i cili edhe më tej do të na mbështesë në përpjekjet për reforma, të cilat i ndërmarrin Institucionet në vendin tonë me qëllim të progresit të shpejtë gjatë negociatave për anëtarësim në Bashkimin Evropian”, konstatuan në takimin e sotëm ministri i Punëve të Jashtme, Bujar Osmani dhe kryesuesi i Komitetit për Bashkimin Evropian në Bundestagun gjerman, Anton Hofrajter.

Hofreiter e përsëriti përkushtimin se Gjermania do të vazhdojë edhe në të ardhmen me të gjithë kapacitetin e saj politik dhe institucional ta mbështesë Maqedoninë e Veriut në rrugën e anëtarësimit të plotë në BE.

Çështjet politike, ato të sigurisë, dhe sfidat ekonomike me të cilat përballet kontinenti evropian për shkak të invazionit rus ndaj Ukrainës, gjithashtu ishin temë e bisedës ndërmjet dy bashkëbiseduesve, të cilët theksuan rëndësinë e përgjigje të përbashkët për ruajtjen e sigurisë dhe qëndrueshmërinë evropiane dhe globale, njoftoi MPJ.

Të fundit