01/10/2023
15.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

Pakoja “Kovid 2” më e vëllimshme dhe pa kufizime në veprimtari

Thirrja për kreditim të kompanive nga pakoja “Kovid 2” e Bankës zhvillimore pritet të shpallet sot. Ajo do të jetë më vëllimore dhe nuk do të ketë kufizime në aktivitete. Përmes saj, do të jetë e mundur të aplikohet për shumën më të vogël prej 3000 eurove dhe maksimumi 90,000 euro.

Drejtori i Bankës zhvillimore, Kire Naumov tha dje se njoftimi do të publikohet sot, por se aplikimi do të fillojë të martën.

“Me “Kovid 2″ ne nuk kufizojmë asnjë aktivitet. Kjo kredi do të jetë për tre vjet dhe do të ketë grej periudhë prej 12 muajve dhe kushti i vetëm që kompanitë do të duhet të plotësojnë është që të ketë një ulje prej 30 për qind të të ardhurave në krahasim me të njëjtin muaj në vitin 2019, ose me të ardhurat totale mujore nga 2019 vit. Ne do ta shpallim atë të premten, por ajo do të zbatohet nga e marta në mënyrë që kompanitë të mund të mbledhin dokumentet”, tha Naumov në emisionin “Utrinski brifing”.

Ende zgjat edhe shpallja për kreditim të mikro kompanive, e quajtur “Kovid 1”, për të cilën deri më tani janë pranuar 1.300 aplikime për shumën prej rreth nëntë milionë eurove.

“Njoftimi vazhdon akoma dhe ne po mbledhim aplikacione. Kredia mesatare për një kompani është rreth 8.5 mijë euro. Aplikimet për kredi deri në pesë mijë euro janë mbizotëruese dhe ne presim që të mund të mbështesim, mos e mbani për fjale mbi 600 kompani me gjithsej 6 deri në 7 mijë të punësuar”, tha Naumov. mb/

Të fundit