13/04/2024
13.4 C
Tetovo

Të tjera lajme

Pas zgjedhjeve, ndryshime kushtetuese, pastaj qeveri! Fituesi i zgjedhjeve kushtëzohet që tani

Ndryshime kushtetuese, pastaj qeveri. Mbi këtë temë gjithnjë e më shesh flasin partitë që do të marrin pjesë në zgjedhje. Ziadin Sela para disa ditësh në Click Plus tha se nuk mund të ketë qeveri pa shqiptarët, duke shtuar se do të insistojnë që pas zgjedhjeve, me fituesin t’i realizojnë ndryshimet kushtetuese në Kuvend e pastaj të formohet qeveria.

Të njëjtën gjë e tha edhe zëvendëskryetarja e LSDM-së Sanja Llukarevska.

“Kjo para se gjithash është obligim i çdo partie politike, të mendojë për të mirën e shtetit. Nëse i kthehemi momentit të lidhjeve dhe koalicioneve, për LSDM çdo herë, më e rëndësishme ka qenë lidhja me qytetarët për të mirën e shtetit. Në agjendat tona programore të gjithë ne flasim për ndryshimet kushtetuese, të gjithë ne kemi këndvështrimin tonë. Por mund të them se në periudhën e kaluar mund të them se ne si parti politike, në mënyrë të përkushtuar dhe me transparencë e udhëheqim këtë proces”, tha Sanja Llukarevska.

Por nënkryetari i VMRO-DPMNE-së Aleksandar Niklloski nuk mendon ashtu. Ai është i bindur se partia e tij do t’i fitojë zgjedhjet pas çka ata do t’i diktojnë kushtet, e jo një parti me numër më të ulët të mandateve.

“Unë them se VMRO-DPMNE do të fitojë aq shumë mandate dhe do të arrijë rezultat shumë të fuqishëm pas çka ne do t’i diktojmë kushtet, e jo dikush tjetër”, u shpreh Aleksandar Nikolloski

Nikolloski tha se ajo parti që do të dojë të hyjë në koalicion me VMRO-DPMNE do të duhet ta pranojë programin e tyre, nëse duan, nëse jo, siç tha, nuk e kanë patjetër të jenë pjesë e qeverisë. Preferon negociata dhe koalicion qeveritar me opozitën shqiptare dhe siç tha, do të ishin të lumtur nëse formojnë koalicion qeveritar me ta.

Të fundit