19/06/2024
25.3 C
Tetovo

Të tjera lajme

Pasholli: Komiteti për marrëdhënie ndërmjet bashkësive duhet të jetë shembull për të gjithë qytetarët

Komiteti për marrëdhënie ndërmjet komuniteteve është themeluar në vitin 2002 dhe në një farë mënyre është prodhim i drejtpërdrejtë i Marrëveshjes Kornizë të Ohrit. Komisioni është organ i përhershëm, i zgjedhur nga Parlamenti dhe struktura juridike dhe kompetencat dalin nga Kushtetuta e Republikës së Maqedonisë së Veriut, gjegjësisht amendamenti 12. Komisioni në periudha të ndryshme, varësisht nga dinamika e proceseve politike ka pasur pak a shumë rol aktiv, por kjo përbërje parlamentare dhe anëtarët e Komitetit, synojmë t’i japim një dritë të re se çfarë do të thotë ndërkulturalizmi i shekullit të 21-të dhe të ushqejmë jo vetëm edukimin e multietnisë dhe dimensionin multikulturor në shoqërinë tonë, por edhe për të promovuar vlerat etike, deklaroi Arben Pasholli – deputet e Bashkimit Demokratik për Integrim (BDI) dhe kryetarja e Komisionit parlamentar për Marrëdhënie ndërmjet Komuniteteve në emisionin “Utrinski brifing”.

“Një nga kompetencat themelore janë çështjet që ndikojnë në marrëdhëniet ndërmjet komuniteteve. Ata kanë interes për kulturën, arsimin, dokumentet personale, përdorimin e gjuhëve, përdorimin e simboleve. Duke qenë se unë drejtoj Komitetin, ideja ime, sepse vij nga qyteti i Dibrës, i cili është një qytet multikulturor që është shembull i bashkëjetesës, mendoj se prioriteti ynë si Komitet është të japim shembull për qytetarët tanë. Duhet të bëjmë energji dhe përpjekje që të njihemi, sepse Komisioni përbëhet nga disa anëtarë, shtatë deputetët maqedonas, shtatë deputetët shqiptarë dhe anëtarët që përfaqësojnë komunitetet”, theksoi deputetja Pasholli.

Të fundit