23/04/2024
6.8 C
Tetovo

Të tjera lajme

Pendarovski: Gjykata Kushtetuese në mënyrë më aktive duhet të mbrojë të drejtat dhe liritë e njeriut

Gjykata Kushtetuese në të ardhmen duhet të jetë më shumë aktive si mbrojtëse e të drejtave dhe lirive të njeriut, tha presidenti i Maqedonisë së Veriut, Stevo Pendarovski gjatë debatit publik të organizuar nga Gjykata Kushtetuese.

Pendarovski tha se Gjykata Kushtetuese ka luajtur një rol të rëndësishëm gjatë pandemisë me “COVID-19” kur si shoqëri dhe si shtet ishim në një situatë mjaft komplekse, parasë gjithash nga aspekti shëndetësor dhe socio-ekonomik, por edhe për një serie sfidash juridike.

Pendarovski tha se vendimet dhe arsyetimet të Gjykatës Kushtetuese, për atë si president i vendit, ishin mjaft të rëndësishme gjatë marrjes së vendimeve që ishin në kompetencë të tij gjatë kohës së gjendjes së jashtëzakonshme.

Të fundit