22/04/2024
7.6 C
Tetovo

Të tjera lajme

Pendarovski: Pres të hyj në raundin e dytë dhe të fitoj zgjedhjet

Me hapjen e shtabit qendror zgjedhor në qendër të Shkupit, sot fillon fushata zgjedhore e kandidatit për president Stevo Pendarovski. Deri në raundin e parë të votimit, Pendarovski është paraparë të vizitojë mbi 60 vendbanime në vend.
Në një deklaratë për media, kandidati për president Stevo Pendarovski theksoi se edhe pse ka një mandat pesëvjeçar dhe qytetarët e Maqedonisë e dinë shumë mirë se për çfarë ka qenë president, kundër çfarë ka qenë dhe e dinë se çfarë mund të presin në Pesë vitet e ardhshme, Pendarovski tha se dëshiron t’i ndaj me qytetarët pikëpamjet e tij për çështjet me dinamikë specifike politike.
“Mendoj se konteksti ka ndryshuar pak në 5 vitet e fundit, si rajonal, ashtu edhe i brendshëm, natyrisht edhe ndërkombëtar me luftën në Ukrainë dhe duhet të them se pikëpamjet e mia për disa çështje që kanë një dinamikë të veçantë politike specifike kanë është rishikuar. Pres që në raundin e parë, meqenëse ka shumë kandidatë si asnjëherë më parë në historinë e Maqedonisë, votat të ndahen në disa anë dhe nuk pres që dikush të ketë shanse të fitojë në raundin e parë. Por, në raundin e dytë pres që të hyjmë dhe në fund të fitojmë zgjedhjet”, ka shtuar Pendarovski.
Shtabi zgjedhor i kandidatit për president Stevo Pendarovski është i vendosur në rrugën “Nikola Vaptsarov”, gjegjësisht afër sheshit “Maqedonia”. Në të, qytetarët do të mund të informohen çdo ditë për programin e punës së Pendarovskit për 5 vitet e ardhshme, për karvanin zgjedhor, si dhe për të gjitha çështjet e tjera në interes të tyre.

Të fundit