15/06/2024
18.8 C
Tetovo

Të tjera lajme

Pfizer do të kërkojë miratimin e dozës së tretë të vaksinës

Në një njoftim zyrtar, kompania Pfizer do të kërkojë autorizimin e Shteteve të Bashkuara për një dozë të tretë të vaksinës së saj kundër COVID-19, ndërsa tha të enjten se një dozë tjetër brenda 12 muajsh mund të rrisë në mënyrë dramatike imunitetin dhe mbase të sigurojë mbrojtje nga varianti i fundit shqetësues i koronavirusit.

Kërkimet nga shumë vende tregojnë se vaksinat Pfizer dhe të tjera të përdorura gjerësisht kundër COVID-19 ofrojnë mbrojtje kundër variantit shumë ngjitës Delta, i cili po përhapet me shpejtësi në gjithë botën dhe tani llogaritet se paraqet shumicën e infeksioneve të reja në Shtetet e Bashkuara.

Të fundit