28/05/2024
20.1 C
Tetovo

Të tjera lajme

Plani I ri gjeneral urbanistik për Tetovën gati në vitin 2024

 • Nga 10 mijë hektarë sa ka aktualisht territor komuna e Tetovës në bazë të Planit
  Gjeneral Urbanistik të vjetër, planifikohet që të zgjerohet në 15 mijë hektarë, me
  çka pritet që të zgjerohen hapësirat për parqe, rrugë, ndërtim dhe bulevarde.
  Mirëpo, problem në vete është se Tetova funksionon me një plan gjeneral të vitit
  2003, shumë i vjetër, raporton Tv Koha.
  Kurse, tash, dukshëm është rritur numri edhe i banorëve, numri i veturave, dhe kjo obligon komunën që të mendojë për zgjerim të rrugëve, zgjerim të rrjetit të kanalizimit, zgjerim të ujësjellësit, por edhe zgjerim të qytetit në pjesë tjera. Kjo, sipas komunës së Tetovës do të parashihet në planin e ri gjeneral për Tetovën, njofton Tv Koha.
  Gjatë përpilimit të Planit Gjeneral Urbanistik komuna duhet që të sigurojë shumë
  të dhëna, si numrin e nxënësve, numrin e objekteve të institicioneve si ato lokale
  dhe ato pushtetit qendror.Me këtë, kspertët e këtij plani do të duhet që të kenë një
  data bazë, që më pas të fillohet edhe hartimi i tij, ku do të mund të ketë edhe rrugë
  të reja, që të parashihen edhe kanalizime dhe rrjete të reja për atë pjesë që do të
  zgjerohet.Nga komuna e Tetovës thonë se duhet që të ndërpritet mënyra e
  ndërtimeve e deritanishme, që fillimisht të ndërtohet e më pastaj të vendoset
  infrastruktura nëntokësore, pra në të ardhmen fillimisht të sigurohet infrastruktura
  nëntokësore dhe më pastaj të ndërtohet.Tv Koha

Të fundit