17/06/2024
25.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

Plenumi i Mësuesve-Maqedoni: Paga më të larta për mësuesit ose bojkot të mësimit nga shtatori

Plenumi i mësuesve, me një letër drejtuar Ministres Mila Carovska dhe sindikatave SASHK dhe SPASH, thonë se po kërkojnë rritje të pagave të mësuesve në arsimin fillor dhe të mesëm dhe se planifikonte të bojkotonte mësimet që nga fillimi i vitit të ri shkollor nëse kjo nuk sigurohet, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Të pakënaqur me shumën e pagës bazë të mësimdhënësve, ata kërkojnë që Carovska të bëjë përpjekje maksimale në Qeveri dhe të plotësojë nevojat e të gjithë punonjësve në arsim duke siguruar një rritje pagash në vitin e ri shkollor 2021/2022.

“Ne i referohemi kësaj kërkese si rezultat i rritjes së çmimeve të produkteve të përdorura në jetën e përditshme, si dhe rritjes së pagës mesatare e cila është shumë më e lartë se pagat e punonjësve të arsimit. Përndryshe, ne, mësuesit nga Plenumi i Mësuesve, do të detyroheshim të organizoheshim dhe të shfaqnim pakënaqësinë publike”, thuhet në kërkesën drejtuar Carovskës.

Të dy sindikatat, SASHK (Sindikata për Arsimin, Shkencën dhe Kulturën) dhe SPASH (Sindikata e Pavarur për Arsimin dhe Shkencën), informojnë se Plenumin e Mësuesve është e shqetësuar për gjendjen e keqe financiare të punonjësve në arsimin fillor dhe të mesëm dhe planifikoni të bojkotoni mësimet në fillim të shkollës. 2021/2022, nëse Ministria e Arsimit dhe Shkencës dhe Qeveria nuk gjejnë një zgjidhje dhe rrisin pagat.

“Ne kërkojmë nga sindikatat të mbështesin bojkotin e klasave që ne planifikojmë nga shtatori 2021. Ne besojmë se sindikatat kanë përgjegjësinë më të madhe për të mbrojtur dhe promovuar të drejtat e punonjësve dhe me atë rast ne presim që ju të na mbështetni në kërkesat dhe përpjekjet tona”, thonë nga Plenumi i Mësuesve.

Të fundit