19/07/2024
21.3 C
Tetovo

Të tjera lajme

Politikanët shqiptarë në RMV urojnë qytetarët e besimit Islam për muajin e Ramazanit

Krerët e partive politike shqiptare në Maqedoninë e Veriut, kanë uruar besimtarët mysliman për fillimin e muajit të shenjtë të Ramazanit.

Mesazhi i tyre është që gjatë këtij muaji të mbizotërojë toleranca dhe dashuria ndaj njëri-tjetrit.

Më poshtë ua sjellim urimet e tyre:

Ali Ahmeti:

Uroj që muaji i bekuar i Ramazanit të shtojë ndjenjën e mirësisë ndaj njëri – tjetrit, të solidaritetit dhe mirëkuptimit, harmoninë dhe qetësinë në familjet tuaja. Qofshin këto ditë hyjnore shkëndijë e përjetshme reflektimi për rifreskimin tonë shpirtëror mbi vlerat e besimit. Agjërim të lehtë dhe lutje të pranuara!

Bilall Kasami:

Le të jetë ky një muaj i dritës së përbashkët, i bekimit hyjnor dhe reflektimit, një muaj i përndritjes dhe fisnikërisë për të ndjerë afër njëri-tjetrin në dritën e paqes dhe vlerave të solidaritet .Uroj që gjithë së bashku të jemi në lartësinë e mesazhit të muajit të shenjtë të Ramazanit, të bashkuar në paqe dhe bamirësi, në lutje për një botë më të mirë për të gjithë.Të nderuar besimtarë,Ju uroj agjërim të lehtë, të shëndetshëm dhe të pranuar, mbarësi dhe begati në familjet tuaja!

Arben Taravari:

Uroj që të gjithë të kemi agjërim të lehtë! Qoftë muaji i Ramazanit koha që secili nga ne të afrohet sa më shumë me Zotin, e kështu qoftë edhe në muajt e vitet në vazhdim!

Afrim Gashi:

Sonte, kur fillon muaji i shenjtë i Ramazanit, dëshiroj që përveç urimit të përzemërt për fillimin e agjërimit, të shpreh edhe kënaqësinë që po takohemi përsëri nën hijen e mëshirës së këtij muaji. Me këtë rast dua të theksoj se agjërimi i muajit të Ramazanit është një dimension i veçantë i jetës së besimtarëve myslimanë. Duke agjëruar për një muaj rresht, pra duke i vendosur vetes kufizime nga ushqimi, por edhe nga fjalët e pakëndshme e deri në kufizimin e mendimeve të liga, besimtari arrin ta aktivizojë një shqisë të përtejme, që reflekton me dashuri, dhembshuri, respekt, maturi dhe qëndrueshmëri, virtyte këto që bëhen kapital shpirtëror i tij në pjesën tjetër të vitit. Unë uroj që ky Ramazan të jetë vërtet i tillë, ndërsa duke qenë politikanë, ku oponenca shpesh di t’i kalojë kufijtë, u bëj thirrje të gjithë aktivistëve, në veçanti atyre të Alternativës, të jenë të kujdesshëm në komente, vlerësime e gjykime, sepse agjërimin nuk e prish vetëm një kafshatë buke e një pikë uji, por edhe një fjalë e ligë. E meqë Ramazani është një muaj i këndelljes shpirtërore, kjo është një mundësi që ne ta dëshmojmë veten edhe ndaj familjes, fqinjit, të vobektit, fëmijëve, pleqve, të sëmurëve dhe bashkëpunëtorëve. Lutja ime është që agjërimi, lutjet dhe krejt adhurimi tjetër të na mundësojë arritjen e plotnisë sonë shpirtërore dhe ngjitjen në gradat më të larta të përshpirtshmërisë. Paçi agjërim të këndshëm e të pranuar!

Të fundit