27/05/2024
19 C
Tetovo

Të tjera lajme

Pse nuk ranë në ujdi për një kandidat të përbashkët shqiptar në Bërvenicë? Kërkohet të hidhet short në debat

Katër kandidatë shqiptarë për kryetar të komunës në Bërvnicë ku ka mbi 3500 votues shqiptar.

Tre kandidatët të pranishëm në debatin parazgjedhor në TV21 janë të një mendimi – shqiptarët rrezikojnë të humbasin Bërvenicën.

Por, të pyetur se pse nuk ranë në ujdi për një kandidat të përbashkët duke e ditur këtë rrezik, kandidati i ASh-AAA-së, Argjent Gurra me propozim ekskluziv – të hidhet short për t’u tërhequr njëri kandidat. Sipas tij problemi është shkaktuar nga kandidatura e pavarur.

Por, këtë ofertë nuk e pranon kandidati i BDI-së, Arkin Jahiji. Sipas tij për t’u kandiduar ai janë bërë analiza dhe se BDI qysh në pranverë ia ka bërë me dije Enver Pajazitit – kandidatit të pavarur se nuk do të ketë mbështetjen e kësaj partie.

Por pse vendosi të kandidojë Enver Pajaziti edhe për një mandat. Ai tha se oferta për kandidat të përbashkët i është bërë shumë vonë, në 5 në 12.

Të fundit