19/06/2024
25.3 C
Tetovo

Të tjera lajme

Punonjësit turistik paralajmërojnë përsëri protestë

Sektori i turizmit, një nga të më të goditurit nga pandemia e Kovid-19, paralajmëron aktivitete dhe protesta të reja në gjithë vendin, me bllokada të plota të rrugëve nëse nuk merren urgjentisht masa për ndihmë. Ata kërkojnë që vendimi për udhëtim të 50 për qind për transport të autobusëve të ndryshohet më së voni deri më 15 gusht dhe të vazhdojë masa për subvencionimin e pagave i cili përfshin agjencitë e udhëtimit, ciceronët dhe transportuesit.

 

Nuk ka asnjë logjikë, siç thonë ata, “të mbetet protokolli për udhëtim me autobus, sepse duke respektuar masat e sigurisë mund të organizohet udhëtimi”.

“Kërkojmë me urgjencë ndryshim të menjëhershëm në vendimin për udhëtimin e 50 për qind të udhëtarëve në autobusë. Asnjë vend në Ballkan dhe në botë, nuk ka një protokoll të tillë, aeroplanët fluturojnë me kapacitet të plotë. Nuk ka asnjë logjik të mbetet protokolli për udhëtim me autobus, sepse duke respektuar masat e sigurisë mund të organizohet udhëtimi”, qëndron në kumtesën e sektorit të turizmit.

– Advertisement –

Nga atje vijnë me ultimatum për të ndryshuar këtë vendim të palogjikshëm për transportin e autobusëve deri më 15 gusht dhe për të vazhduar masën për subvencionimin e pagave të sektorit tonë, i cili përfshin agjencitë e udhëtimit, udhëzuesit dhe transportuesi.

Të fundit