03/03/2024
8.5 C
Tetovo

Të tjera lajme

Qeveria e RMV-së tërhoqi ligjin për ndryshimin e gjinisë

Qeveria e Maqedonisë së Veriut i ka dërguar letër Kuvendit për tërheqjen e Ligjit për ndryshimine gjinisë, konfirmuan burime parlamentare për TV24.

Në shkresë, sipas informacioneve, shpjegimi është se ligji duhet të finalizohet.

Megjithatë, sipas informacioneve jozyrtare nga grupet parlamentare të qeverisë dhe opozitës, as deputetët e shumicës nuk kanë qenë të unifikuar se do ta votojnë ligjin.

Sipas ndryshimeve në ligj, gjinia mund të ndryshohet me deklaratë noteriale.

Të fundit