19/06/2024
25.3 C
Tetovo

Të tjera lajme

Republika e Maqedonisë së Veriut me Qeveri të re

Me 62 vota “për”, 51 “kundër” dhe asnjë të “përmbajtur” u zgjodh qeveria e Maqedonisë së Veriut me kryeministër Zoran Zaev.
Zaev do zë ketë tre zëvendëskryeministra.

Zëvendëskryeministër i parë – Artan Grubi
Zëvendëskryeministër për çështje evropiane – Nikolla Dimitrov
Zëvendëskryeministër për çështje ekonomike – Fatmir Bytyqi
Zëvendëskryeministër për luftim të korrupsionit – Ljupço Nikollovski
Qeveria e re do zë ketë edhe 15 anëtarë të tjerë si:
Ministër i Punëve të Brendshme – Oliver Spasovki
Ministër i Mbrotjes – Radmilla Shekerinska
Ministër i Financave – Fatmir Besimi
Ministër i Ekonomisë – Kreshnik Bekteshi
Ministër i Transportit dhe Lidhjeve – Bllagoj Boçvarski
Ministër i Punëve të Jashtme – Bujar Osmani
Ministër i Drejtësisë – Bojan Mariçiq
Ministër i Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor – Naser Nuredini
Ministër i Arsimit dhe Shkencës – Mila Carovska
Ministër i Punës dhe Politikës Sociale – Jagoda Shahpaska
Ministër i Bujqësisë – Arijanit Hoxha
Ministër i Kulturës – Irena Stefoska
Ministër i Vetëqeverisjes Lokale – Goran Milevski
Ministër i Shoqërisë Informatike dhe Adminstratës – Jeton Shaqiri

Të fundit