19/05/2024
15.4 C
Tetovo

Të tjera lajme

Reshjet e shiut shkaktuan vërshime në disa lagje në Tetovë

 • Për shkak të intenzitetit të madh të rreshjeve të shiut në qytetin e Tetovës
  gjatë tërë ditës djeshme, në disa pjesë uji ka depërtuar në bodrumet e
  shtëpive të qytetarëve dhe janë bllokuar nënkalimet në rrugën e Falishtit,
  Monopol dhe disa vende tjera. Nga njësia e zjarrfikësve në Tetovë thonë
  se pas vërshimeve të mbrëmshme, janë pastruar bodrumet në lagjen 162
  dhe 166. Nëpërmjet Shtabit të Krizës do të kërkohet që të mbulohen
  dëmet e shkaktuara.Komuna e Tetovës, nëpërmjet Njësisë Territoriale
  Kundër Zjarrit ka bërë pastrimin e bodrumeve të shtëpive në lagjet “162”
  dhe “166” dhe ka liruar për qarkullim nënkalimet rrugore. Gjithashtu,
  ekipet e NPK- së janë në terren për të pastruar bllokimin e pusetave
  njëkohësisht duke apeluar tek qytetarët që të bëjnë kujdes me hudhjen e
  mbeturinave.Qytetarët shprehen se kjo situatëw përsëritet ndër vite.
  Nëpërmjet Shtabit të Krizës do të kërkojmë sanimin dhe mbulimin e
  dëmeve eventuale duke qenë pranë qytetarëve në çdo kohë dhe në çdo
  moment thonë nga njësia e zjarrfikësve në Tetovë.
  Nga Ndërmarrja publike komunale Tetova-Tetovë thonë se bëjnë të
  pamundurën për t`iu dalë në ndihmë banorëve, por kapaciteti i
  makinerisë është i limituar.
  lulzim
  .Kjo situatë tashmë përsëritet ndër vite, sidomos kur ka rreshje të shiut.TV KOHA

Të fundit