24/05/2024
19.3 C
Tetovo

Të tjera lajme

Shahpaska: Nga KSI kërkuam që të rritet numri i fëmijëve në çerdhe

Jagoda Shahpaska, Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, thotë se në paketën e pestë ekonomike për trajtimin e pasojave të krizës nga coronavirusi, ndihma financiare një herë do t’u jepet personave me aftësi të kufizuara që nuk janë përfshirë në kategoritë e mëparshme.

“Shumë prej tyre hynë në kategoritë e qytetarëve nga paketat e mëparshme, por prapë personat me aftësi të kufizuara nuk ishin përfshirë në paketat e mëparshme dhe do të përfshihen në paketën e pestë. Unë nuk mendoj se ato janë të mbuluara nga një numër i madh. Ende është duke u formuluar se në cilat kategori të qytetarëve do të përfshihen”, tha Shahpaska.

Ministrja e MPPS theksoi se kërkoi nga Komisioni për Sëmundje Infektive të lejonte rritje të numrit të fëmijëve që mund të përfshiheshin në grupet në çerdhe.

“Kërkesa i dërgohet Komisionit për Sëmundje Infektive, ato janë më kompetentët. Isshtë një krevat fëmijësh, për fëmijë të moshës 0 deri në 2 vjeç”, tha Shahpaska.

Grupet arsimore aktualisht mund të pranojnë maksimum 6 fëmijë sipas protokollit të vendosur nga një vendim i qeverisë për parandalimin dhe përhapjen e coronavirusit.

Një grup për moshat nga 3 deri në 6 vjet lejohet maksimum deri 15 fëmijë./Telegrafi/

Të fundit