24/05/2024
19.3 C
Tetovo

Të tjera lajme

Shaqiri: Bëhen përgatitjet që matura shtetërore të jepet më 27 maj

Janë duke u bërë përgatitjet për dhënien e maturës shtetërore më 27 maj. Kështu sot u përgjigj ministri i Arsimit dhe Shkencës, Jeton Shaqiri, duke iu përgjigjur pëyetjes së MIA-,s se çfarë do të ndodhë me dhënien e maturës shtetërore, duke e pasur parasysh që akoma po bëhet grevë në QSHP. Ministri ishte për vizitë pune në Kavadar.

“Mendoj se nga fillimi i grevës, qëndrimi im, se mundemi gjithmonë t’i lidhim proceset e rëndësishme, me disa kërkesa. Ato po, i mbështes kërkesat, por qëndrimi im përfundimtar është se matura shtetërore do të jepet më 27, për kur është paraparë sipas afatit. Jo vetëm se është kërkesë e ministrit, por gjithashtu është kërkesë edhe nxënësve të shkollave të mesme dhe si kërkesë e tillë, mendoj se sot edhe në komunikim me QSHP edhe dje patën takim Këshilli Drejtues i QSHP. Sipas informacioneve që unë i kam si ministër, bëhen përgatitje që të jepet matura shtetërore më 27, tha ministri. Nëse është e nevojshme, potencoi “edhe kuadër të të punësuarve nga Ministria do të dorëzojmë të hënën, që të mund t’i përfundojmë detyrat e punës”.

Ai tha se i mbështetë kërkesat, të shihet një moment për realizimin e plotë të këtyre kërkesave.

“E dimë se bëhet fjalë për një numër të vogël të punësuarish, por arsyeja është se po pritet zgjidhje sistemore me marrëveshjen e përgjithshme kolektive dhe pas kësaj mund të kyçet diskutim midis QSHP, drejtoreshës dhe të punësuarve që të arrihen këto kërkesa të tyre në maksimum”, nënvizoi Shaqiri.

Plotësimi i kërkesave për financa, tha ai, rritja e pagave, por sipas maksimumit që mund të jepet për momentin

Por më tej le të vazhdojë, gjithashtu të ketë maturë shtetërore dhe sipas informacioneve që i kam, matura shtetërore do të duhet të jepet më 27 maj, deklaroi ministri i Arsimit dhe Shkencës në Kavadar.

Të fundit