17/06/2024
18.3 C
Tetovo

Të tjera lajme

Shkolla fillore Luigj Gurakuqi Zhelinë pa nxemje, reagon ASH

Aleanca për Shqiptarët,dega në Zhelinë,ka shprehur shqetsime lidhur me
mungesën e ngrohjes në shkollën fillore Luigj Gurakuqi, të fshatit
Zhelinë.Sipas Aleancës për Shqiptarët objekti i shkollës fillore “Luigj
Gurakuqi” në fshatin Zhelinë gati një muaj që nga fillimi i sezonit të ngrohjes, nxënësit vazhdojnë të mësojnë në klasa të ftohta.
Që nga fillimi i sezonit të ngrohjes, nnësit vazhdojnë të sojnë në klasa të
ftohta. Ditëve të fundit gjendja po het edhe më e rën r shkak të
shkurtimit të ditës, ku si paso orët e para të ndërrimit të paradites dhe orët e
fundit të ndërrimit të pasdites po hen të parballueshme. Kjo që po ndodh
rrezikon grupmoshat më të ndjeshme dhe duhet të paraqesë alarm urgjent për
të gjithë”, tha Denis Aliti, ASH dega Zhelinë.
Ndërkaq, nga shkolla fillore Luigj Gurakuqi, thonë se shkolla ka naftë
për nxemje, por nënvizojnë se kanë respektuar masat për kursim të energjisë.
“Shkolla qendrore është e furnizuar me naftë ndërsa dy shkollat territorial janë
të furnizuara me peleta. Për momentin kemi instruksione nga Ministria që të
kursejmë energji ndërsa kur do shohim që ka nevojë atëherë do i ndezim
koftorët. Ndoshta në mëngjes është pak ftohtë megjithatë e shihni si është kohë
dhe është e panevojshme të ndizen”, u shpreh Liman Xhaferi – drejtor i Sh. F.
“Luigj Gurakuqi”.
Shkolla fillore Luigj Gurakuqi, e fshatit Zhelinë numëron 450 nxënës.TV KOHA

Të fundit