25/04/2024
7.2 C
Tetovo

Të tjera lajme

Shoqata e Aktiviteteve Rekreative kërkon mbështetje financiare nga Qeveria e Maqedonisë

Shoqata e Argëtimit dhe Aktiviteteve Rekreative të Odës së Shërbimit, e cila përfshin kryesisht kënd lojërash dhe institucione të tjera për arsimimin e fëmijëve, sot paraqiti katër kërkesa në Qeveri, duke kërkuar ndihmë materiale dhe teknike për të hapur aktivitetet e tyre sa më shpejt të jetë e mundur.

Nga atje, kërkojnë nga qeveria t’u sigurojë atyre ndihmë materiale për të siguruar mjete për parandalimin dhe mbrojtjen e punës së sigurt. Për të mbajtur vendet e punës, masa për ndihmë financiare prej 14.500 denarë të jetë e vlefshme edhe për muajin qershor ose për të ofruar ndihmë financiare. Data e saktë e rihapjes së terreneve të lojërave do të shpallet së shpejti, në mënyrë që të mos ketë festime të vonuara për shkak të pasigurisë. Bisedime dhe konsultime shtesë kërkohen me komisionet shëndetësore për ta bërë protokollin e punës sa më saktë që të jetë e mundur për rihapjen e tyre.

“Me mirëkuptim dhe besim nga përdoruesit dhe mbështetje nga qeveria, të cilën jemi të sigurt se do ta marrim, sa më shpejtë të fillojnë të punojnë me punë sa më shpejt që të jetë e mundur. Duhet ta dimë me kohë nëse do të na duhet të bëjmë skrining, si kopshtet, dhe kjo është arsyeja pse ne po kërkojmë ndihmë, kushton para, dhe ne jemi 80 ditë pa punë. Qiraja është problem, pagat, faturat, janë bërë një grumbull i madh”, tha Trajko Nikolovski, kryetar i shoqatës./Telegrafi/

Të fundit