21/04/2024
4.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

Shukova: Është koha të zgjidhet statusi i grumbulluesve joformal të mbeturinave

Qeveria nuk do të heqë dorë nga gjetja e zgjidhjes përfundimtare për grumbulluesit joformal të mbeturinave. Këta janë një grup qytetarësh të cilët kanë të drejta si edhe të gjithë të jerët në shtet. Është koha që çështja e tyre të zgjidhet dhe ata të marrin statusin që e meritojnë, tha sot ministrja e Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor, Kaja Shukova.

Siç theksoi Shukova, ka pasur tentime në të kaluarën përmes ndërmarrjeve publike komunale ky grup i qytetarëve të kyçet në sistemin formal, por procesi po shkon shumë vështirë.

“Kjo nuk do të thotë se do të heqim dorë dhe se nuk do të tentojmë në kuadër të sistemeve rajonale për menaxhim me mbeturina të gjejmë zgjidhje përfundimtare që ky sektor joformal të bëhet pjesë e atij formal. Ata janë grup qytetarësh, të cilët, gjithsesi, kanë të drejta si edhe të gjithë të tjerët në këtë shtet. Me të vërtetë është koha që edhe kjo çështje të zgjidhet dhe ky grup i qytetarëve ta marrë statusin që e meriton dhe të jenë pjesë e sektorit formal”, theksoi Shukova, duke u përgjigjur në pyetje pas fjalimit në konferencën “Vizione për të ardhme të gjelbër: Partneritet për qarkullim” që e organizon CIVIL.

Në pyetjen për grumbulluesit e mbeturinave u ndërlidh edhe zëvendëskryeministri për çështje ekoomike, Fatmir Bytyqi, i cili gjithashtu mori pjesë në konferencë.

“Ata janë joformal sepse ndoshta nuk kanë mjaft besim në sistemin dhe besim se nuk do të lihen vetëm nëse bëhen pjesë e grumbulluesve formal. Ky është një ndryshim i plotë i mënyrës sonë se si u qasemi disa problemeve”, tha Bytyqi.

Të fundit