28/11/2023
4.2 C
Tetovo

Të tjera lajme

Sindikalistët e Maqedonisë sot protestojnë për rritje të pagës minimale në 18 mijë denarë

Sindikalistët e Maqedonisë sot para Odës Ekonomike dhe Organizatës së Punëdhënësve do të protestojnë dhe do të kërkojnë para fillimit të bisedimeve me Organizatën e Punëdhënësve dhe qeverinë rritjen e pagës minimale.

Përllogaritjet e LSM-së kanë treguar se me metodologjinë e re që dje e kanë ofruar punëdhënësit, paga mesatare është 16.164 denarë dhe kjo pagë për ato është e papranueshme.

Protesta do të zgjasë 1 orë nga ora 13:30 deri në ora 14:30 ku do të bllokohet komunikacioni “Dimitrie Çupovski” dhe nëse bisedimet kalojnë pa sukses, LSM paralajmëron grevë./Telegrafi/

Të fundit