03/03/2024
7.2 C
Tetovo

Të tjera lajme

Sindikata e Pavarur për Arsim dhe Shkencë: Omicron po përhapet me shpejtësi, dy javët e para të gjysmës së dytë kërkon të jenë online

Qeveria dhe Ministria e Arsimit dhe Shkencës duhet të rishqyrtojnë vendimin që më 1 shkurt të fillojë gjysmëvjetori i dytë për arsimin fillor dhe të mesëm, para së gjithash për shkak të situatës së rëndë epidemiologjike në vend, Sindikata e Pavarur për Arsim dhe Shkencë (SSK) e kërkuar sot, po shqyrton një zgjidhje alternative për mësimdhënien, të paktën në dy javët e para nga fillimi i semestrit të dytë.
Kryetari i SASHK-ut, Jakim Nedelkov, thotë se në kohën e përqindjes së lartë të të infektuarve dhe temperaturave minus, nuk janë të sigurt se Qeveria ka marrë vendimin e duhur se si do të mbahet mësimi në gjysmëvjetorin e dytë.

Prandaj po kërkojmë mësime alternative dhe më pas të shohim se si do të jetë situata epidemiologjike. Fillimisht sugjerojmë që mësimet të zhvillohen online për dy javë nga muaji shkurt. Mësuesit tashmë janë të trajnuar, studentët dinë të funksionojnë. E dimë që kjo rrugë është më e vështirë, por tani për tani është më e sigurt – shton kryetari i SASHK-ut.

Në seancën e djeshme, Qeveria, me rekomandim të Komisionit për Sëmundjet Infektive dhe në përputhje me rekomandimet e UNICEF-it, ka vendosur që më 1 shkurt të fillojë gjashtëmujori i dytë i vitit me prezencë fizike dhe në përputhje me protokollet për mbrojtjen nga koronavirusi.

Më 17 janar të këtij viti, Qeveria vendosi që të shtyjë fillimin e gjysmës së dytë të vitit, i cili ishte paraparë të fillonte më 20 janar. Ai po ashtu ka përcaktuar se viti akademik 2021/2022 do të përfundojë në afatin e rregullt, pra më 10 qershor 2022.

Të fundit