17/06/2024
25.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

Spasovski: Askush nuk do të dënohet nëse deri në shkurt nuk nxjerr dokumente me emrin e ri të shtetit

Askush nuk do të dënohet nëse deri në shkurt të vitit të ardhshëm nuk nxjerr dokumente me emrin e ri të shtetit, tha sot ministri i Punëve të Brendshme Oliver Spasovski, duke iu përgjigjur pyetjes së gazetarit për afatin për ndryshimin e dokumenteve.

Spasovski informoi se deri më tani dokumentet me emrin Maqedonia e Veriut janë hequr nga rreth një milion qytetarë, duke shtuar se sipas dinamikës pret që të gjitha ndryshimet të përfundojnë me sukses brenda afatit të paraparë.

“Nuk do të ketë asnjë problem në ushtrimin e të drejtave”. Sipas dinamikës që kemi, ndryshimet e dokumentit do të përfundojnë me sukses. Nuk do të ketë dënim të qytetarëve. Në vazhdimësi, siç do të zhvillohet situata, do të marrim vendime të tilla në interes të qytetarëve”, tha Spasovski.

Ministri konfirmoi se shpeshtësia e ndryshimit të dokumenteve personale është rritur, duke përmendur muajt qershor, korrik dhe gusht si “më të shpeshtët”.

Ai bëri të ditur se punonjësit punojnë në dy turne dhe të shtunave për t’iu përgjigjur të gjitha kërkesave të qytetarëve, duke shtuar se në ditët në vijim do të shqyrtohen propozime të reja për lehtësimin e sistemit për nxjerrjen e dokumenteve.

“Sigurisht që frekuenca është rritur, por nuk është kështu vetëm këtë vit, ka qenë edhe vitin e kaluar. Nëse bëjmë një krahasim, deri në vitin 2019 kërkesa më e lartë ka qenë në muajt qershor, korrik, gusht dhe nuk ka kaluar më shumë se 22-23 mijë kërkesa për ndryshim. Vitin e kaluar për të njëjtën periudhë kemi pasur rreth 50 mijë kërkesa për ndryshim të dokumenteve personale. Me afrimin e verës dhe pushimeve, ka edhe një frekuencë të shtuar. Kërkesat këto ditë janë në rënie”, tha Spasovski.

Sipas Marrëveshjes së Prespës, qytetarët duhet të ndryshojnë dokumentet e tyre personale me emrin e ri të shtetit deri në shkurt të vitit 2024.

Të fundit