24/07/2024
20.1 C
Tetovo

Të tjera lajme

Spasovski: Nga java e ardhshme kontrolle të intensifikuara nëpër shtëpiza

Ministri i Brendshëm Oliver Spasovski njoftoi se nga java e ardhshme policia do të fillojë me kontrolle të intensifikuara nëpër shtëpizat, të cilat janë të ndaluara për akomodim për shkak të grupimit dhe mund të mos lejohen për këto qëllime në periudhën e ardhshme, përcjell Telegrafi Maqedoni.

“Këto janë masa jopopullore që janë të pashmangshme, dhe mbi të gjitha për të ndihmuar veten. Ne kemi një veprim operacional në akomodimin e shtëpizave, kolegët tashmë po punojnë dhe ne veprojmë në mënyrë parandaluese ndaj dhënësve në mënyrë që ata të dinë se me çfarë po përballen. Janë përgatitur planet e veprimit. Kontrollet e intensifikuara do të fillojnë javën e ardhshme dhe do të jenë në dispozicion në prag të Vitit të Ri”, tha Spasovski, duke përmendur si shembuj Sopishten, Mavrovën, Strugën.

Ai tha se në 100 ditët e para të qeverisë së re, u ngritën mbi 250 kallëzime penale për grupim.

“Rrezikimi i shëndetit publik është një krim. Çdo ditë kemi prishjen e grupeve të tilla, mbylljen e restoranteve, prishjen e ahengjeve familjare dhe dasmave. E gjithë kjo po përpunohet nga Prokuroria Publike”, tha Ministri./Telegrafi/

Të fundit